Definitia unei false prietenii


In cheama Paul. E tanar , ca noi toti , student , clasic dar in acelasi timp diferit , in bine. Parca are alte acceptiuni despre cuvantul “om”. Si viata lui e ca de student.

Chefuri cu prietenii , adica alcool , femei , cluburi , cateodata si cate un chistoc de distractie langa paharul de wisky.

Realisti sa fim , toti avem sau am avut prieteni  cu care ne-am distrat nebuneste.

Dar intrebarea de baraj este daca acestia au fost PRIETENI , sau parteneri la “dansul tineretii”?!

Paul s-a intalnit  acum 4 zile cu cei doi prieteni ai lui.Trebuie sa mentionez ca au o vechime egala cu numarul de ani de facultate (sunt in anul 4 acum).

Au stat la barfe la unul dintre ei acasa . Nu aveau bere. Oricum s-a facut vazuta o tigara , din cele smechere. Ce nu stia Paul este ca nu era acel ceva pe care il mai fumase , asa ca a inspirit cu nesat , si cu curaj (tu nu ai incercat sa fii tare in fata prietenilor si nu numai ?).

Dar a inspirit ceva original. I s-a facut rau , foarte rau. Cu ultimii stropi de luciditate a cerut sa fie dus la spital. A fost luat in ras , apoi in serios cu un raspuns categoric din partea lor :NU!

A incercat sa sune pe cineva , dar nu a reusit sa il gaseasca in agenda mobilului.Parca nu mai erau litere , de fapt parca era o gaura cat ecranul. Ce putea face? Se simtea ca un monstru , ca un duh, ca ceva numai ca om nu. A inceput sa alerge pe loc , ca un nebun , poate poate isi revine in simtiri. A format instinctiv din tastele mobilului  numarul de taxi.

A venit taxiul.Prietenul lui nu voia sa il lase sa plece , ii zicea ca il ia la bataie.Era cu un picior in masina , si acum amandoi tineau de el. Cumva a plecat .La o simpla cerere , soferul de taxi a calcat pedala , gonind ca in filme prin oras.Sau poate I s-a parut? Hmmm. Nu . A avut noroc , putini soferi de taxi sunt interesati de problemele pasagerilor. Ba mai mult , i-a cerut lui Paul nr. de tel ca sa se tina la current. De fapt si-a dat singur un beep de la Paul.

……….

Medicul de garda isi da seama ca e drogat. Intreaba cu ce. „Nu stiu“ ingama Paul. “Ce ai luat ? – “Nu stiu.Ceva ilegal” – “Asa , ca sa stim ce sa iti facem”.

Se caia pana la Dumnezeu Paul. S-a trezit cu asistentii langa el. Clar si raspicat , probabil nefiind la primul caz de genul , medical de garda isi zice numele .  Apoi il avertizeaza sa nu mai calce pe acolo pe tura lui. Se caieste Paul si in fata medicului. Neimportant in viziunea acestuia. Psihologie inversa ca sa facem o paranteza.

In noaptea aceea , prietena lui , bolnava  fiind , a lesinat de durerea unei operatii recente.  A fost internata de urgenta , cu ajutorul 112. El nu a fost disponibil nici macar la telefon.

Bine ca a raspuns cea mai  buna prietena a ei si a sosit in graba.

Acum doua zile s-au externat amandoi. Relatia lor e rece. Dar sunt sigur ca iubirea nu e apusa.Au nevoie de un stimul,si o sa il aiba.

Detalii despre Paul :

-pulsul era de aproape 160 batai/minut…daca era cu cativa ani mai in varsta era mort.;

-am uitat tensiunea,tot un numar impresionant;

-medicul a spus ca 15 minute mai tarziu ar fii fost prea tarziu;

-a fost o tigara , nu coca sau altceva;

-Paul e bine facut , foarte atletic , nu un slabanog de fire;

Paul mi-a povestit toate astea la o cafea si o tigara Kent , la el acasa. Scopul lui nobil e sa se dea exemplu pentru mine. Asta face un prieten. Imi arata vena distrusa de perfuzii. Destul de inestetic.

Ii pare rau. Si mie.

Testati-va aproapele in vremurile bune , inventand ceva rau.E mai bine sa stiti.

Si falsa prietenie este si drogul.

Nu imi imaginez ce este in sufletul dependentilor.

Toata poveste e adevarata , exceptand numele pe care l-am schimbat cu unul fictiv.

Postez acestea pentru ca o sansa la un milion ca povestea sa ajute pe cineva este mai mult decat suficient.

Multumesc.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *